Udrea lansează un nou termen pentru introducerea certificatelor enegetice, în două luni

Problema certificatelor energetice s-ar putea rezolva în maxim două luni, pentru că în momentul de faţă nu există destui auditori energetici, a declarat, joi, ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, după ce în februarie oficialul anunţase ca termen luna martie.

35 afișări
Imaginea articolului Udrea lansează un nou termen pentru introducerea certificatelor enegetice, în două luni

Udrea lansează un nou termen pentru introducerea certificatelor enegetice, în două luni (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În două luni vom putea introduce certificatele energetice. Nu le-am introdus până în acum, pentru că nu existau destui auditori energetici şi ne-am temut de o eventuală blocare a pieţei imobiliare", a spus Udrea în cadrul seminarului "Mediafax Talks about Construction".

În februarie, ministrul a declarat că speră ca într-o lună (martie - n.r.) să poată fi introduse certificatele energetice, ca urmare a implementării unor programe mai rapide de calcul a eficienţei energetice şi creşterii numărului de absolvenţi ai cursurilor de auditori.

Ulterior, Ioan Andreica, secretar de stat în minister, a anunţat că certificatele energetice vor fi introduse probabil de la 30 martie, precizând că instituţia va propune ca pentru blocurile reabilitate termic să nu fie necesară eliberarea unui astfel de document.

El a menţionat că în România sunt în prezent 620 de auditori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici