Udrea: N-am vrut să promovăm Paştele pe litoral, dar vom promova 1 mai şi extrasezonul

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că instituţia va promova 1 mai pe litoral şi extrasezonul, arătând că în acest an a evitat acţiunile de sprijinire a turismului de Paşte după scandalul din 2009, în urma căruia unii dintre colegii ei se bucură că sunt liberi.

15 afișări
Imaginea articolului Udrea: N-am vrut să promovăm Paştele pe litoral, dar vom promova 1 mai şi extrasezonul

Udrea: N-am vrut să promovăm Paştele pe litoral, dar vom promova 1 mai şi extrasezonul (Imagine:Lorand Vakarcs/Mediafax Foto)

"De aceste sărbători pascale ministerul nu a avut acţiuni pe litoral. A fost greu să-i conving pe colegii mei din minister să mai facem promovare şi în acest an. Mulţi dintre ei se bucură că sunt liberi, după tot ce s-a întâmplat în 2009", a spus Udrea, la Consiliul Consultativ al Turismului, referindu-se la discuţiile declanşate în mass-media cu privire la oportunitatea promovării Paştelui pe litoral în 2009.

Potrivit preşedintelui ANAT, Corina Martin, pe litoral au fost în acest an de Paşte între 1.000 şi 2.000 de turişti, faţă de anul trecut, când au fost 12.000-15.000 de turişti în staţiunile de la Marea Neagră în perioada sărbătorilor de Paşte.

Udrea a adăugat că instituţia pe care o conduce va cofinanţa însă promovarea 1 mai pe litoral şi a extrasezonului, respectiv a perioadei între 1 mai şi 15 iunie.

Promovarea şi organizarea de evenimente pe litoral se va face însă în acest an şi cu participarea financiară a operatorilor de pe litoral.

"Am stabilit prin vot, cu reprezentanţii Consiliului Consultativ al Turismului, un parteneriat între minister şi operatorii din turism, pentru organizarea unor evenimente pe litoral de 1 mai şi extrasezon. Ministerul se va implica şi în promovare, alături de operatorii din turism", a spus Udrea.

Ea a adăugat că atât de 1 mai, cât şi în extrasezon, hotelierii şi agenţiile de turism vin cu oferte speciale. Astfel, pachetele de 1 mai pe litoral, la un hotel de trei stele, vor costa în medie 20 euro pentru două nopţi de cazare şi 30 euro pentru trei nopţi.

"Încercăm parteneriate cu transportatorii, pentru transportul rutier, şi cu Ministerul Transporturilor pentru transportul pe calea ferată. Încercăm, de asemenea, să oferim şi agrement, prin crearea unor evenimente celor care vin la mare în această perioadă", a spus Udrea.

Ministrul a adăugat că după 1 mai şi până pe data 15 iunie, prin programul "Litoralul pentru toţi", un pachet de şase nopţi de cazare costă 159 lei la un hotel de o stea, 189 lei la un hotel de două stele, 219 lei la trei stele, 419 la patru stele şi 499 la cinci stele.

Udrea a vorbit şi de investiţiile pe care instituţia pe care o conduce le derulează sau le are în plan pentru litoral, cum ar fi un port de agrement în Mamaia şi altul în staţiunea 2 Mai şi în Mangalia, un complex de agrement în Saturn, un complex sportiv şi de agrement în Costineşti şi un proiect de reabilitare stradală în Mangalia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici