Udrea: Nu punem în discuţie creşterea TVA şi a cotei unice

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV, că Guvernul nu ia în discuţie creşterea TVA şi a cotei unice de impozitare.

27 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nu punem în discuţie creşterea TVA şi a cotei unice

Udrea: Nu punem în discuţie creşterea TVA şi a cotei unice (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ea consideră că măsurile luate de Guvern, respectiv reducerea salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, sunt suficiente.

"Dacă nu suntem în stare să implementăm măsurile pe care le-am luat, nu noi trebuie să luăm alte măsuri, ci alt guvern", a afirmat Udrea la Pro TV.

Ea a negat că ar exista discuţii la nivelul Guvernului referitoare la un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional.

"Când se va vedea efectul măsurilor pe care le-am luat, dacă acestea vor avea efectul scontat, nu va mai fi nevoie să mai avem discuţia asta", a spus Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului a mai afirmat că întreaga clasă politică este vinovată pentru situaţia actuală din România.

Board-ul FMI va evalua acordul cu România la finele lunii iunie, în vederea aprobării unei noi tranşe din împrumut. România are în derulare un program de împrumuturi externe în valoare de 20 miliarde euro de la FMI, Uniunea Europeană, Banca Mondială şi BERD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici