Udrea: Privatizarea turismului s-a făcut prost, statul a început să sprijine sectorul abia în 2009

Privatizarea în domeniul turistic s-a făcut prost, iar statul a început să sprijine prin investiţii acest sector, ajuns înt-o situaţie dezastruoasă, abia din 2009, spune ministrul de resort Elena Udrea, răspunzând afirmaţiilor reprezentanţilor TUI, care plasează România cu 7-8 ani în urma Bulgariei.

35 afișări
Imaginea articolului Udrea: Privatizarea turismului s-a făcut prost, statul a început să sprijine sectorul abia în 2009

Udrea: Privatizarea turismului s-a făcut prost, statul a început să sprijine sectorul abia în 2009 (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Într-adevăr, privatizarea sectorului turistic în România s-a făcut prost, iar acum se văd consecinţele. În 2009, pentru prima dată, statul a sprijinit acest domeniu prin investiţii în infrastructura turistică şi sperăm că acţiunile noastre, care vor continua, să atragă şi investitori străini", a declarat vineri Udrea agenţiei MEDIAFAX.

Detlev Hohne, directorul turoperatorului german TUI pentru Maroc, România şi Bulgaria, a declarat că România este cu 7-8 ani în urma Bulgariei în ceea ce priveşte dezvoltarea turistică şi nu atrage investitori străini, statul vecin făcând progrese semnificative în urma procesului de privatizare.

"Bulgaria a făcut progrese semnificative în urma procesului de privatizare, dar România din păcate nu reuşeşte să atragă investitori străini. Mă refer aici şi la lanţurile hoteliere internaţionale, care lipsesc în România. În ceea ce priveşte dezvoltarea turistică, România este cu 7-8 ani în urma Bulgariei", a declarat Hohne pentru Deutsche Welle.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului arată că turismul nu poate fi făcut fără promovare, iar sumele alocate în ultimii ani sunt infime în raport cu nevoile şi cu investiţiile în promovare realizate deja de alte ţări din regiune, concurente României.

"Pentru a avea rezultate este nevoie de un efort susţinut, constant şi consistent. Este foarte ciudat cum pe plan intern sunt atacate toate eforturile făcute în ultima perioadă, tocmai de către cei care în 20 de ani au contribuit la starea dezastruoasă în care se găsea turismul românesc în 2009", a adăugat Udrea.

În 2006, grupul TUI a renunţat să mai aducă turişti în România şi a scos din cataloagele de promovare staţiunile turistice româneşti, nemulţumit de condiţiile de cazare, preţurile mari practicate de hotelieri, zgomotul şi lipsa curăţeniei din localităţile de pe Litoral.

TUI se reîntoarce însă în România în această primăvară, cu o cursă charter între Munchen şi Constanţa. Compania care va opera charterul, începând cu 18 mai, este Air Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici