UE a acceptat să plătească autostrada Arad – Timişoara din bani comunitari

Comisia Europeană a decis să acopere costurile de construcţie a două tronsoane de autostradă din România finanţate iniţial prin împrumuturi bancare, scutind astfel bugetul de stat de cheltuieli de 262 de milioane de euro.

616 afișări
Imaginea articolului UE a acceptat să plătească autostrada Arad – Timişoara din bani comunitari

UE a acceptat să plătească autostrada Arad – Timişoara din bani comunitari (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)

Printr-o decizie semnată marţi de comisarul european pentru politică regională Corina Creţu – una dintre primele decizii pe care le-a luat comisarul român – au fost alocaţi 262 de milioane de euro suplimentari pentru autostrada Arad – Timşoara şi pentru varianta de ocolire a municipiului Constanţa – ceea ce ridică ridică nivelul contribuţiei al UE la construirea acestor autostrăzi la 439 milioane de euro.

Autostrada Arad-Timişoara şi varianta de ocolire a municipiului Constanţa la nivel de autostradă au fost date în folosinţă în 2011 şi, respectiv, 2012. Ele au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, cu granturi de la Comisia Europeană şi cu împrumuturi de la BEI şi BERD.

Comisia Europeană a aprobat cererea României de a finanţa şi partea de investiţie care fusese acoperită iniţial din împrumuturi.

Citeşte mai multe despre finanţările europene pentru autostrăzile româneşti pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici