UE a coordonat furnizarea a peste 60 000 de tone de materiale destinate asistenţei vitale în Ucraina

UE a coordonat până în prezent, prin intermediul mecanismului său de protecţie civilă, livrarea a 66.224 de tone de bunuri provenind din 30 de ţări şi destinate asistenţei în Ucraina.

97 afișări
Imaginea articolului UE a coordonat furnizarea a peste 60 000 de tone de materiale destinate asistenţei vitale în Ucraina

UE a coordonat furnizarea a peste 60 000 de tone de materiale destinate asistenţei vitale în Ucraina

Printre bunurile licrate se numără 180 de ambulanţe, 125 de vehicule pentru stingerea incendiilor, 300 de generatoare electrice, 35 de utilaje grele şi patru poduri cu pontoane.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, este de departe cea mai amplă, cea mai de durată şi cea mai complexă operaţiune derulată vreodată prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE de la înfiinţarea sa în 2001, cu o valoare estimată până în prezent la peste 425 de milioane de euro.

CE notează că, pentru a sprijini această operaţiune, au fost înfiinţate centre logistice în Polonia, România şi Slovacia, de unde asistenţa a fost ulterior direcţionată direct către Ucraina.

„Suntem cu toţii îngroziţi de atrocităţile comise de Rusia din Ucraina. Prin furnizarea de asistenţă de urgenţă, putem cel puţin să uşurăm presiunea imensă asupra sistemelor ucrainene de intervenţie în situaţii de urgenţă. Astăzi am atins un jalon important – peste 60 000 de tone de bunuri în natură destinate asistenţei au ajuns până în prezent în Ucraina, fiind coordonate prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE. Sunt extrem de recunoscător fiecărui stat membru, precum şi Norvegiei, Turciei şi Macedoniei de Nord, pentru că au oferit ajutoare pe care le-am canalizat apoi cel mai eficient prin intermediul mecanismului. Această solidaritate este dovada faptului că UE este alături de Ucraina nu numai la nivel declarativ, ci şi prin acţiuni”, a declarat Janez Lenarcic, comisarul pentru gestionarea crizelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici