UE acordă 45.000 de micro-împrumuturi pentru şomeri care vor să înfiinţeze o afacere

Miniştrii Uniunii Europene pentru protecţie socială şi angajări au decis, luni, să creeze o facilitate prin care să ofere 45.000 de micro-împrumuturi sub 25.000 de euro persoanelor care şi-au pierdut slujbele, dar vor să-şi înfiinţeze o afacere proprie.

218 afișări
Imaginea articolului UE acordă 45.000 de micro-împrumuturi pentru şomeri care vor să înfiinţeze o afacere

UE acordă 45.000 de micro-împrumuturi pentru şomeri care vor să înfiinţeze o afacere (Imagine: Mediafax Foto)

Facilitatea Europeană de Microfinanţare va avea un buget iniţial de 100 de milioane de euro, putând ajunge la suma de 500 de milioane de euro, cooperând cu instituţiile financiare internaţionale, se arată într-un comunicat de presă de luni al Comisiei Europene.

Iniţiativa este una din replicile UE la efectele crizei financiare şi vizează persoanele care nu pot obţine credite bancare din cauza situaţiei economice actuale.

Comisarul european pentru Protecţie Socială şi Angajări, László Andor, a declarat, luni, că facilitatea îi va ajuta pe cei care şi-au pierdut slujbele în urma crizei economice şi va încuraja activităţile de antreprenoriat în Europa. Împrumuturile vor fi acordate în următorii opt ani, a estimat Andor.

Beneficiarii iniţiativei vor avea la dispoziţie şi programe de instruire, de mentorat şi asistenţă tehnică pentru creearea unui plan de afaceri, în colaborare cu Fondul Social European (FSE).

Cooperarea internaţională vizează şi un parteneriat cu Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Împrumuturile acordate prin Facilitatea Europeană de Microfinanţare nu vor depăşi 25.000 de euro şi vizează întreprinderile mici, cu maximum zece angajaţi (91 la sută din întreprinderile europene), precum şi persoanele fără slujbă care nu mai au acces la servicii bancare.

Potrivit Comisiei Europene, 99 la sută din iniţiativele în afaceri din Uniunea Europeană sunt întreprinderi mici, iar o treime din acestea sunt înfiinţate de şomeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici