UE: Aprobarea planului de austeritate fereşte Grecia de faliment

Aprobarea de către Parlamentul de la Atena a planului de austeritate fereşte Grecia de faliment şi creează condiţiile pentru obţinerea celui de-al doilea program de finanţare, au declarat miercuri şeful Comisiei Europene şi cel al Consiliului European.

320 afișări
Imaginea articolului UE: Aprobarea planului de austeritate fereşte Grecia de faliment

Programul de austeritate a fost susţinut în legislativul elen de 155 de parlamentari, din totalul de 300, în timp ce 138 au votat "împotrivă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Grecia a făcut un pas important pe drumul consolidării fiscale şi al reformelor structurale necesare susţinerii dezvoltării", se arată într-o declaraţie comună a preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, şi a preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Cei doi au arătat că dacă legile necesare aplicării reformelor vor fi aprobate joi în legislativul elen, aşa cum este aşteptat, faptul va permite furnizarea următoarei tranşe de finanţare, de 12 miliarde de euro, din asistenţa financiară de 110 miliarde de euro aprobată anul trecut.

De asemenea, acordul Parlamentului va permite aprobarea rapidă a celui de-al doilea pachet de asistenţă financiară.

Programul de austeritate a fost susţinut în legislativul elen de 155 de parlamentari, din totalul de 300, în timp ce 138 au votat "împotrivă".

Planul propus de autorităţi vizează reduceri de cheltuieli, majorări de taxe şi înfiinţarea unei autorităţi de privatizare.

Joi va fi votată o a doua lege, care face posibile măsuri bugetare individuale şi privatizarea unor active ale statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici