UE, dispusă să negocieze cu Statele Unite pentru rezolvarea disputelor comerciale

Uniunea Europeană este gata să negocieze cu Statele Unite pentru a rezolva problemele de natură economică iniţiate de decizia Washigntonului de a impune taxe vamale, a declarat Comisarul European pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, citată de Reuters.

88 afișări
Imaginea articolului UE, dispusă să negocieze cu Statele Unite pentru rezolvarea disputelor comerciale

UE, dispusă să negocieze cu Statele Unite pentru rezolvarea disputelor comerciale

„Suntem întotdeauna deschişi discuţiilor cu Statele Unite. Întreaga Uniune Europeană se bazează pe ideea de discuţii", a mai spus Cecilia Malmstrom.

De asemenea, ea a susţinut afirmaţiile cancelarului german Angela Merkel şi ale Preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, caracterizând taxele vamale americane drept ilegale datorită încălcării regulamentului Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

Declaraţia comisarului european a venit cu doar o zi înainte de intrarea în vigoare a taxelor vamale impuse Statelor Unite de către Uniunea Europeană pe oţel şi aluminiu, precum şi pe produse derivate. Acestor taxe li se vor adăuga unele suplimentare, care vor intra în vigoare începând cu luna iulie.

De asemenea, declaraţia vine la doar două zile după ameninţările preşedintelui Donald Trump cu privire la impunerea unor noi taxe vamale asupra produselor importate din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici