UE elaborează planuri de urgenţă pentru posibila ieşire a Greciei din zona euro

Ministrul belgian al Finanţelor, Steven Vanackere, confirmă că statele din zona euro elaborează planuri de urgenţă pentru eventualitatea în care Grecia ar ieşi din uniunea monetară, deşi toată lumea speră că nu se va ajunge la această situaţie.

756 afișări
Imaginea articolului UE elaborează planuri de urgenţă pentru posibila ieşire a Greciei din zona euro

UE elaborează planuri de urgenţă pentru posibila ieşire a Greciei din zona euro (Imagine: Shutterstock)

Întrebat înaintea summitului UE de la Bruxelles dacă există planuri de urgenţă pentru situaţia în care Grecia ar părăsi uniunea monetară, Vanackere a răspuns: "Toate planurile pentru cazul Greciei se leagă de un singur lucru: orice guvern trebuie să fie pregătit chiar şi pentru ceea ce încearcă să evite".

"Trebuie să menţinem eforturile pentru evitarea ieşirii Greciei din zona euro, dar acest lucru nu înseamnă că nu ne pregătim pentru o astfel de eventualitate", a spus el.

Oficiali europeni au declarat luni pentru Reuters că Grupul de lucru al Eurogrup a cerut tuturor statelor din zona euro să pregătească planuri individuale de urgenţă pentru situaţia în care Grecia ar părăsi zona euro.

Ministerul elen al Finanţelor a negat "categoric" zvonurile care circulă în cadrul Eurogrup conform cărora s-ar fi convenit pregătirea planurilor pentru eventuala sa ieşire din uniunea monetară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici