UE începe să TAXEZE Marea Britanie pentru ieşirea din blocul comunitar. Un acord de 21 de miliarde de lire a fost blocat

Reglementatorii din Uniunea Europeană au blocat, miercuri, intenţia de fuziune în valoare de 21 de miliarde de lire dintre London Stock Exchange şi Deutsche Boerse, bursa de valori din Germania, scrie BBC News online.

10208 afișări
Imaginea articolului UE începe să TAXEZE Marea Britanie pentru ieşirea din blocul comunitar. Un acord de 21 de miliarde de lire a fost blocat

UE începe să TAXEZE Marea Britanie pentru ieşirea din blocul comunitar. Un acord de 21 de miliarde de lire a fost blocat

Comisia Europeană a spus că acordul ar fi creat un „monopol de facto” pentru anumite servicii financiare, relatează BBC.

Fuziunea s-ar fi realizat între cei mai mari operatori de burse de valori din Europa.

London Stock Exchange Group a avertizat luna trecută că este puţin probabil ca acordul să primească aprobarea Uniunii Europene, din cauza îngrijorărilor legate de faptul că ar limita competiţia.

Cele două instituţii au anunţat planul de a fuziona în urmă cu un an, cu scopul de a crea o companie comercială care ar putea intra mai bine în competiţie cu rivalii din Statele Unite.

Premierul britanic Theresa May a semnat, miercuri, scrisoarea oficială pentru activarea Articolului 50 al Tratatului Lisabona, declanşând astfel procedura formală de separare a Marii Britanii de Uniunea Europeană.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici