UE va restitui Greciei 35 milioane euro, după ce a amendat eronat ţara în urmă cu mai mulţi ani

Finanţele publice ale statului elen au primit un mic sprijin din partea Uniunii Europene (UE), scrie cotidianul Kathimerini, după ce executivul comunitar a anunţat că va înapoia Greciei 35 de milioane de euro, reprezentând o amendă aplicată eronat în privinţa plăţii de subvenţii pentru agricultură.

182 afișări
Imaginea articolului UE va restitui Greciei 35 milioane euro, după ce a amendat eronat ţara în urmă cu mai mulţi ani

UE va restitui Greciei 35 milioane euro, după ce a amendat eronat ţara în urmă cu mai mulţi ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul Comisiei urmează unei decizii a justiţiei europene, care a anulat parţial amenzi impuse în 2005 în privinţa unor nereguli în sistemul de plăţi pentru agricultură din Grecia.

Grecia se află în negocieri cu statele din zona euro pentru un pachet de ajutor financiar în valoare de 130 de miliarde de euro, iar partenerii europeni impun statului elen măsuri dure de austeritate, inclusiv reduceri puternice ale cheltuielilor bugetare.

Comisia a anunţat, joi, că are în derulare proceduri de recuperare a unor fonduri pentru sectorul agricol de 115 milioane de euro. Circa jumătate din această sumă a fost recuperată deja de la statele membre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici