UE va sancţiona naţiunile terţe care evită aplicarea măsurilor contra Rusiei

Consiliul Uniunii Europene a decis, luni, adoptarea unui mecanism care va permite adoptarea de acţiuni contra naţiunilor terţe care evită aplicarea sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei, informează cotidianul Le Monde.

562 afișări
Imaginea articolului UE va sancţiona naţiunile terţe care evită aplicarea măsurilor contra Rusiei

UE va sancţiona naţiunile terţe care evită aplicarea măsurilor contra Rusiei

Consiliul UE a decis în unanimitate că evitarea sancţiunilor impuse Rusiei reprezintă o "infracţiune", conform Preşedinţiei cehe a instituţiei europene. Decizia va permite sancţionarea cetăţenilor şi entităţilor din state terţe care nu respectă sancţiunile.

"UE a răspuns cu determinare la războiul neprovocat şi nejustificat al Rusiei contra Ucrainei. A adoptat sancţiuni fără precedent împotriva economiei Rusiei şi pentru contracararea capacităţilor de continuare a agresiunii. Pentru a avea succes, aplicarea sancţiunilor necesită un efort constant, iar decizia de astăzi este un instrument esenţial pentru a garanta că va fi stopată orice tentativă de evitare a sancţiunilor", a declarat Pavel Blazek, ministrul Justiţiei din Cehia, ţară care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Principala vizată de măsură este Ungaria. Acum câteva luni, autortităţile de la Budapesta aveau pusă sub interdicţie o sumă infimă, de câteva mii de euro, aparţinând unor persoane vizate de măsurile europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
rusia,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici