UiPath, la trei luni de la listarea la New York. Cu cât se tranzacţioneză acţiunile companiei?

La trei luni de la listarea la New York, acţiunile UiPath se tranzacţioneză la 61 de dolari pe acţiune, adică minus 12% faţă de prima şedinţă de tranzacţionare şi plus 7% faţă de preţul din oferta de listare, la o capitalizare de circa 30,6 mld. dolari, relatează Ziarul Financiar.

614 afișări
Imaginea articolului UiPath, la trei luni de la listarea la New York. Cu cât se tranzacţioneză acţiunile companiei?

UiPath la trei luni de la listarea la New York

Pe 21 aprilie 2021, UiPath (PATH), producător de roboţi software înfiinţat în Bucureşti, care acum are sediul central în New York şi este liderul industriei de automatizare a sarcinilor repetitive din companii, intra la tranzacţionare pe cea mai mare bursă la nivel mondial – Wall Street. Preţul din oferta de listare era de 56 de dolari pe acţiune, iar prima şedinţă era încheiată la 69,22 dolari pe acţiuni, echivalentul unei capitalizări de circa 36 de miliarde de dolari.

Mai multe bănci americane de investiţii au început rapoarte de iniţiere pentru UiPath şi să ofere preţuri ţintă, în unele cazuri peste cel de tranzacţionare, însă probabil că la deprecierea acţiunilor UiPath au contat şi raportările de la T1/2021.

Anterior publicării rezultatelor financiare – plus 65% la venituri la 186 mil. dolari dar pierderi de la 53 mil. dolari la 294 mil. dolari, acţiunile se tranzacţionau la circa 76 dolari pentru ca în prima zi cu rezultatele pe masă acţiunile să scadă cu 10%.

Spre comparaţie, din 21 aprilie 2021 încoace indicele Nasdaq a urcat cu 2,3%, S&P cu 2% iar Dow Jones a scăzut cu 0,5%. La Bucureşti indicele principal BET este în creştere cu 7,2%.

Potrivit datelor agregate de ZF din platforma investing.com, acţiunile UiPath au fluctuat între un minim de 57 de dolari şi un maxim de 90 de dolari.

Pe de altă parte, Daniel Dines, CEO şi cofondator UiPath, fiind cel mai bogat român prin investiţia pe care o are la companie, are în prezent o avere de circa 6,7 mld. dolari, minus 800 mil. dolari faţă de prima şedinţă de tranzacţionare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici