UiPath produce bani la foc automat, după listarea pe Bursă

  • Prima raportare de la listare: UiPath anunţă rezultate peste aşteptări pentru primul trimestru.
  • Acţiunile au înregistrat o scădere cu 8% după închiderea şedinţei.
  • UiPath, cel mai valoros startup din IT pornit din România, domină piaţa roboţilor software care automatizează sarcinile din companii
1372 afișări
Imaginea articolului UiPath produce bani la foc automat, după listarea pe Bursă

UiPath, cel mai valoros startup din IT pornit din România, a raportat marţi rezultate peste aşteptări pentru primul trimestru din acest an, reprezentând prima serie de rezultate de când compania s-a listat pe cea mai puternică bursă din lume.

Cu toate acestea, acţiunile companiei înregistrau o scădere de 8% după închiderea şedinţei de tranzacţionare, iar MarketWatch notează că declinul a atins şi pragul de minus 12% pentru scurt timp.

„Am avut un început de an extraordinar de puternic, veniturile anuale recurente (ARR) înregistrând o creştere de 64% de la an la an, până la 653 mil. dolari, o dovadă a poziţiei noastre de lider în piaţa roboţilor software care automatizează sarcinile din companii”, a declarat Daniel Dines, CEO şi cofondator al UiPath.

Furnizorul de roboţi software a raportat pierderi de 239,7 mil. dolari, adică 1,11 dolari per acţiune, în comparaţie cu pierderi de 52,8 mil. dolari, adică 33 de cenţi per acţiune, în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Câştigurile ajustate - care exclud cheltuielile cu compensaţii sub formă de acţiuni şi alte elemente - s-au situat la 2 cenţi per acţiune, în comparaţie cu o pierdere de 9 cenţi per acţiune în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile companiei au crescut la 186,2 mil. dolari de la 113,1 mil. dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, veniturile recurente anuale (ARR) au crescut cu 64% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 652,6 mil. dolari. ARR este o metrică utilizată de mai multe companii care se bazează pe un model de software-as-a-service, reprezentând de fapt la ce venituri se poate aştepta companii din subscripţii.

Rezultatele UiPath au fost peste aşteptări în contextul în care analiştii chestionaţi de FactSet au previzionat o pierdere de 5 cenţi per acţiune, venituri de 168,6 mil. dolari şi venituri anuale recurente de 613,4 mil. dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici