Ultima tranzacţie pe o piaţă secundară înainte de listare evaluează Facebook la 103 miliarde dolari

Ultima tranzacţie cu acţiuni Facebook permisă pe o piaţă secundară înainte de oferta publică iniţială aşteptată în mai indică o valoare a companiei de 102,8 miliarde de dolari.

259 afișări
Imaginea articolului Ultima tranzacţie pe o piaţă secundară înainte de listare evaluează Facebook la 103 miliarde dolari

Ultima tranzacţie pe o piaţă secundară înainte de listare evaluează Facebook la 103 miliarde dolari

Preţul la ultima tranzacţie derulată pe platforma SharesPost, pentru 150.000 de titluri, a urcat cu aproape 9%, de la 40,5 dolari într-o altă licitaţie derulată în martie la 44,1 dolari, transmite Bloomberg.

Facebook a decis să oprească la sfârşitul acestei săptămâni tranzacţiile pe pieţele secundare, în contextul pregătirilor pentru listare, au declarat dou surse.

Compania, care operează cea mai populară reţea de socializare online, a depus în februarie actele pentru o ofertă publică iniţială care ar putea evalua Facebook la 75-100 de miliarde de dolari.

Facebook are peste 845 de milioane de utilizatori la nivel mondial şi vrea să atragă cinci miliarde de dolari prin oferta publică iniţială, care ar deveni astfel ce mai mare din istoria sectorului IT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici