Un consorţiu de stat a câştigat în Ungaria o licitaţie pentru a deveni operator de telefonie mobilă

Un consorţiu format din trei companii de stat a câştigat în Ungaria o licitaţie pentru frecvenţe telecom care îi permit să devină al patrulea operator de telefonie mobilă din ţară, a anunţat, marţi, autoritatea de reglementare de la Budapesta.

275 afișări
Imaginea articolului Un consorţiu de stat a câştigat în Ungaria o licitaţie pentru a deveni operator de telefonie mobilă

Un consorţiu de stat a câştigat în Ungaria o licitaţie pentru a deveni operator de telefonie mobilă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Companiile RCS&RDS din România şi Viettel din Vietnam au fost excluse la începutul lunii ianuarie într-o fază preliminară a licitaţiei.

Grupul format din compania de poştă, banca de dezvoltare de stat MFB şi compania de electricitate MVM au oferit 10 miliarde de forinţi (34 milioane de euro) pentru trei blocuri de frecvenţe radio, care ţi vor permite să furnizeze servicii de voce şi transfer de date.

"Ca urmare a licitaţiei, va fi posibilă intrarea unui nou operator pe piaţă, pe lângă ceele trei companii care oferă deja servicii", potrivit unui comunicat al autorităţii pieţei telecom.

Companiile care furnizează servicii de telefonie mobilă în Ungaria sunt Magyar Telekom, divizie a Deutsche Telekom, Vodafone şi grupul norvegian Telenor.

Magyar Telekom, Vodafone şi Telenor au câştigat licitaţii pentru mai multe pachete de frecvenţe, iar încasările totale ale Autorităţii pentru Media Naţională şi Infocomunicaţii au ajuns la 43,9 miliarde de forinţi (149 milioane de euro).

La începutul lunii ianuarie, Autoritatea pentru Media Naţională şi Infocomunicaţii de la Budapesta a respins oferta RCS&RDS, din cauza restanţelor unor subsidiare ale companiei româneşti la plata comisioanelor pentru autoritatea de supraveghere.

Grupul RCS&RDS şi-a început activitatea în urmă cu 17 ani şi este prezent şi pe pieţele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia, Serbia, Spania şi Italia. În Ungaria, furnizează servicii de telefonie fixă, Internet şi televiziune prin cablu şi satelit.

În România, operatorul şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară.

Compania este controlată indirect de către omul de afaceri Zoltan Teszari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici