Un economist susţine că cea mai populară monedă virtuală din lume este o schemă piramidală

Anul 2019 a fost un an pozitiv pentru deţinătorii de criptomonede, însă economiştii tot nu sunt convinşi în ceea ce priveşte utilitatea criptomonedelor şi sfătuiesc împotriva investiţiilor în astfel de active, transmite Yahoo Finance.

2735 afișări
Imaginea articolului Un economist susţine că cea mai populară monedă virtuală din lume este o schemă piramidală

Un cconomist susţine că cea mai populară monedă virtuală din lume este o schema piramidală

"Este o schemă piramidală. Poţi face mai mulţi bani doar bazându-te pe cei care investesc după tine", spune Tendayi Kapfidze, economistul şef al intermediarului de credite american Lending Tree.

Preţul criptomonedei Bitcoin, cea mai populară criptovalută, a crescut cu peste 85% în 2019, reprezentând unul dintre cele mai bune randamente oferite de active financiare, însă chiar volatilitatea preţului Bitcoin reprezintă motivul pentru care investiţia în acest activ este considerată periculoasă.

"Nu are o utilitate reală în lume. Se încearcă crearea unei utilizări pentru Bitcoin de zece ani. Este o soluţie în căutarea unei probleme şi încă nu a găsit o astfel de problemă pe care să o rezolve", mai arată economistul de la Lending Tree.

Experţii sunt în general de părere că investiţiile în active din clasa cripto sunt pur speculative.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici