Un grup de investitori vrea să vândă acţiuni Facebook de un miliard de dolari

Un grup de investitori vrea să vândă acţiuni ale reţelei de socializare Facebook în valoare de un miliard de dolari pe piaţa secundară de tranzacţionare din SUA, preţ care evaluează compania la peste 70 de miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Reuters.

74 afișări
Imaginea articolului Un grup de investitori vrea să vândă acţiuni Facebook de un miliard de dolari

Un grup de investitori vrea să vândă acţiuni Facebook de un miliard de dolari

Tranzacţia ar fi una dintre cele mai mari cu acţiuni Facebook de până acum şi indică temerile unora dintre investorii iniţiali că dezvoltarea companiei nu poate ţine pasul cu avansul valorii de piaţă.

Grupul de investitori a redus preţul, după ce iniţial a cerut o sumă care evalua Facebook la 90 de miliarde de dolari.

"La actualul preţ, este destul de greu de justificat investiţia. Este greu de crezut că se va transforma într-o companie de 270 de miliarde de dolari în următorii ani", a spus Sumeet Jain, partener la compania de investiţii CMEA Capital.

Tranzacţia, care include titluri deţinute de angjaţi ai Facebook, aşteaptă aprobarea conducerii, inclusiv a directorului general, Mark Zuckerberg, fondatorul companiei.

Facebook a refuzat să comenteze.

Investitori, variind de la firme de investiţii la persoane bogate şi bănci de investiţii, au încercat să intre în acţionariatul Facebook, înainte de listarea pe bursă, programată pentru anul următor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici