Un grup de parlamentari britanici contestă politica OMS care îngrădeşte folosirea ţigărilor electronice

  • Un grup de parlamentari britanici solicită Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să nu mai îndemne statele să restricţioneze ţigările electronice
  • Marea Britanie este unul dintre cei mai mari finanţatori ai OMS
  • Un studiu arată că ţigările electronice au redus prevalenţa fumatului cu 12% în 2020 în Marea Britanie
  • În România, 30% din populaţie fumează, iar incidenţa fumatului a crescut
215 afișări
Imaginea articolului Un grup de parlamentari britanici contestă politica OMS care îngrădeşte folosirea ţigărilor electronice

Un nou război pe piaţa ţigaretelor: parlamentarii britanici contestă politica OMS care îngrădeşte folosirea ţigărilor electronice

Un grup de parlamentari din Marea Britanie – Grupul Parlamentar Britanic privind ţigările electronice – a solicitat guvernului britanic să se opună politicilor duse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care îndeamnă statele să introducă noi restricţii în ceea ce priveşte ţigările electronice.

”Grupul Parlamentar denunţă astfel intenţiile OMS, din poziţia de reprezentanţi ai unui stat care a integrat cu succes ţigările electronice în politicile de combatere a fumatului. Aceasta a dus la scăderea prevalenţei fumatului în Marea Britanie la 12% în 2020, o scădere-record cu 5 procente faţă de 2017. Pentru comparaţie, prevalenţa fumatului în Uniunea Europeană a scăzut cu doar 3 procente în aceeaşi perioadă, iar media este astăzi la 23%”, arată un comunicat al Asociaţiei Industriei de Vaping.

Marea Britanie este unul dintre cei mai mari finanţatori ai OMS, cu o finanţare de 464 de milioane de dolari în 2018-2019 şi cu o alocare de 470 de milioane de dolari (340 de milioane de lire sterline) pentru următorii patru ani.

”Reamintim că ţigările electronice sunt reglementate în România aproape la fel de strict ca ţigările, o politică legislativă care privează fumătorii de accesul la alternative mai puţin nocive la fumat. Tranziţia de la fumat la dispozitivele electronice este promovată în Regatul Unit ca o alegere pozitivă pentru orice fumător în condiţiile în care, conform unui studiu de amploare făcut de Public Health England, agenţia de sănătate publică a guvernului britanic, vapatul este cu cel puţin 95% mai puţin nociv decât fumatul”, se mai arată în comunicatul Asociaţiei Industriei de Vaping.

În România, 330 de mii de persoane folosesc dispozitive pentru vaping sau pentru încălzit tutunul, iar numărul de fumători de ţigarete tradiţionale este de 5 milioane de persoane, potrivit studiului Eurobarometru. În prezent, 30% din populaţia României fumează, iar incidenţa fumatului în România a crescut cu 2 procente în ultimii 3 ani, în timp ce în restul statelor europene a scăzut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici