Un judecător american a cerut explicaţii SEC cu privire întârzierea procesului împotriva Volkswagen

Un judecător federal a cerut Comisiei americane pentru valori mobiliare şi burse (SEC) să se pronunţe cu privire la momentul procesului civil, deschis în martie, prin care a acuzat compania auto Volkswagen AG de fraudarea investitorilor, informează Reuters.

156 afișări
Imaginea articolului Un judecător american a cerut explicaţii SEC cu privire întârzierea procesului împotriva Volkswagen

Un judecător american a cerut explicaţii SEC cu privire întârzierea procesului împotriva Volkswagen

Volkswagen a folosit un software ilegal pentru a înşela testele privind emisiile de CO2 din SUA în 2015, declanşând o reacţie globală împotriva vehiculelor diesel, care a costat compania 29 miliarde de euro.

La o conferinţă de presă de vineri, în San Francisco, judecătorul districtului american, Charles Breyer, a pus în discuţie lentoarea cu care SEC a dat în judecată Volkswagen, după ce producătorul auto a pledat vinovat la trei infracţiuni şi a achitat penalităţi în valoare de 4,3 miliarde de dolari.

Daniel Hayes, avocat al SEC, i-a spus lui Breyer că SEC „a acţionat cât mai repede posibil" şi a adăugat că au existat negocieri care nu au condus la o înţelegere.

Breyer a cerut SEC să explice cu exactitate, până în iulie, când a aflat comisia de acuzaţii şi să depună o declaraţie prin care să motiveze de ce a aşteptat până în luna martie a acestui an pentru a înainta plângerea împotriva lui Volkswagen.

Autorităţile de reglementare şi investitorii susţin că Volkswagen ar fi trebuit să îi informeze mai devreme despre proporţiile scandalului, în timp ce producătorul auto a declarat că nu ştia că se va confrunta cu amenzi şi sancţiuni în valoare de miliarde de dolari în condiţiile în care alte companii au plătit sume mai mici.

Volkswagen a emis mai mult de 13 miliarde de dolari în titluri de valoare şi titluri garantate cu active pe pieţele din S.U.A., în timp ce directorii executivi ştiau că mai mult de 500.000 de vehicule diesel din SUA depăşesc cu mult limitele legale ale emisiilor vehiculelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici