Un lanţ de magazine cu o vechime de un secol solicită protecţia legii falimentului

Lanţul de magazine Sears, cu o vechime de un secol şi care a dominat piaţa americană, a solicitat luni protecţia legii falimentului, intenţionând să închidă 142 de magazine.

671 afișări
Imaginea articolului Un lanţ de magazine cu o vechime de un secol solicită protecţia legii falimentului

Foto: Wikipedia

De mai bine de un deceniu veniturile companiei scad, sute de magazine au fost închide, iar planurile miliardarului Eddie Lampert de redresare nu au avut succes. Lampert a încercat să redea companiei gloria pierdută, aceasta deţinând, la un moment dat, cea mai înaltă clădire din lume, un post radio şi companii de asigurări. Lampert a vândut o serie de proprietăţi şi branduri deţinute de Sears, dar declinul nu s-a oprit, pentru că numărul de angajaţi a scăzut de la 246.000 în urmă cu cinci ani la 89.000 în luna febrruarie a acestui an.

În documentele depuse la US Bankruptcy Court compania precizează că are active de 6,9 miliarde dolari şi datorii de 11,3 miliarde doalri.

Conform planului de redresare, rolul de executiv al lui Lampert va fi luat de un comitet de trei persoane, iar el va rămâne preşedinte al boardului. Compania mai anunţă că va vinde active şi va închide 12 de magazine neprofitabile până la finele anului, urmând să reorganzieze 700 cele mai bune magazine.

Sears va primi o finanţare de 300 de milioane de dolari pentru procedurile legate de faliment şi negociază pentru alte 300 de milioane de doalri. Surse apropiate companiei au precizat pentru Reuters că Lampert va contribui cu 500 – 600 de milioane de dolari.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici