Un miliard de euro pentru oprirea sinuciderilor de la France Telecom

Grupul France Telecom este pregătit să aloce un miliard de euro pentru un program care va permite angajaţilor în vârstă să lucreze cu program redus, în încercarea de a opri sinuciderile în rândul personalului, potrivit cotidianului The Times.

28 afișări
Imaginea articolului Un miliard de euro pentru oprirea sinuciderilor de la France Telecom

Un miliard de euro pentru oprirea sinuciderilor de la France Telecom (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din 2008 şi până în prezent, 25 de angajaţi ai grupului s-au sinucis, declanşând dezbateri aprinse.

France Telecom a suspendat, deja, procesul de restructurare şi a anunţat că ar putea permite angajaţilor cu vârsta peste 57 de ani să lucreze cu program redus printr-un plan de reducere a stresului.

Noile posturi cu normă redusă ar urma să fie oferite la cerere angajaţilor care consideră că programul cu normă întreagă le afectează sănătatea.

Estimarea costurilor acestei măsuri la un miliard de euro "nu este prea departe de ipotezele de lucru ale grupului", a declarat directorul financiar al France Telecom, Gervais Pellissier, adăugând că măsura va fi inclusă în bilanţul contabil pe anul 2009.

Comentariile oficialului ar putea îngrijora investitorii privind planurile grupului de a economisi 1,7 miliarde de euro până la sfârşitul lui 2011.

Valul de sinucideri a determinat conducerea grupului, privatizat în 2004 de către statul francez, să revizuiască practicile privind munca, procesul fiind supravegheat de directorul general adjunct, Stéphane Richard.

Richard, care îl va înlocui pe actualul director general, Didier Lombard, din 2011, a admis că grupul a mers "prea departe" în încercările de a supraveghea angajaţii prin introducerea de "echipamente de control".

Grupul de telecomunicaţii France Telecom este prezent în România, prin intermediul diviziei de telefonie mobilă Orange.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici