Un miliardar american îşi investeşte o mare parte din avere în crearea de teste pentru COVID-19

  • Miliardarul Bill Ackman şi-a investit averea personală într-o companie care produce teste pentru COVID-19
  • Ackman susţine că testarea la scară largă este singura metodă de a opri pandemia
  • Covaxx a realizat peste 100.000 de teste pentru noul coronavirrus în China
4732 afișări
Imaginea articolului Un miliardar american îşi investeşte o mare parte din avere în crearea de teste pentru COVID-19

Un miliardar american îşi investeşte o mare parte din avere în crearea de teste pentru COVID-19

Miliardarul Bill Ackman a spus că a investit o parte din averea sa personală pentru a ajuta la fabricarea kiturilor de testare pentru COVID-19, realizate de Covaxx, o filială recent formată a companiei United Biomedical Inc., scrie Bloomberg.

Ackman a solicitat în mod repetat închiderea completă a SUA timp de 30 de zile pentru a ajuta la combaterea răspândirii noului coronavirus. De asemenea, el spune că este nevoie de efectuarea de teste în toată ţara, pentru a determina cine a contractat virusul.

„Cheia pentru o redeschidere de succes a economiei, dincolo de distanţarea socială, spălatul mâinilor, utilizării măştilor şi a altor practici conexe, o reprezintă un sistem de testare la scară largă şi un program de urmărire a celor infectaţi", susţine Ackman într-o scrisoare transmisă.

„Acest lucru va permite identificarea timpurie a inevitabilelor focare de infecţie şi va permite minimizarea extinderii prin carantină. În acest fel se va reduce impactul asupra economiei generale a Statelor Unite şi nevoia de opriri viitoare”, a spus el.

Covaxx a efectuat deja peste 100.000 de teste pentru COVID-19 în China, iar în prezent efectuează teste în districtul San Miguel din Colorado. Compania spune că poate creşte numărul de teste la ordinul sutelor de milioane, a spus Ackman.

Miliardarul a făcut investiţia prin Fundaţia Pershing Square, care îi gestionează averea personală şi nu a făcut publică suma.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici