Un nou fond de investiţii, care vizează strat-up-uri din tehnologie, intră în România

Fondul de investiţii de capital de risc GapMinder, care vizează start-up-uri inovatoare, finanţat în majoritate prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 - 2020, cu cofinanţare prin Fondul European de Dezvoltare Regională, intră pe piaţa românească.

577 afișări
Imaginea articolului Un nou fond de investiţii, care vizează strat-up-uri din tehnologie, intră în România

Un nou fond de investiţii, care vizează strat-up-uri din tehnologie, intră în România

Cu un buget iniţial de 26 milioane de euro, GapMinder este primul fond de capital de risc creat ca urmare a selecţiei derulate de Fondul European de Investiţii. GapMinder va investi în următorii ani în companii aflate în faza de seed sume de până la 1 milion de euro şi, posibil, încă 3 milioane de euro pentru o companie în runde ulterioare, precum şi în start-up-uri aflate la prima rundă de investiţii sau în faza de accelerare, în care investiţiile vor fi de până la 100.000 euro.

TITLURILE ZILEI

Sunt vizate companii inovatoare de tehnologie cu potenţial ridicat de expansiune internaţională, din domenii precum cele ale serviciilor IT şi software, securitate cibernetică, inteligenţă artificială, transformare digitală, soluţii IT pentru sănătate, FinTech etc.

Pentru selecţia start-up-urilor eligibile, GapMinder va susţine şi programul de accelerare Techcelerator în Bucureşti şi Cluj. Pentru ca prima rundă de evaluări în vederea potenţialelor investiţii să aibă loc cât mai rapid, în perioada următoare va începe preselecţia start-up-urilor cu ajutorul Techcelerator. Orice start-up de tehnologie în căutare de finanţare se poate înscrie în cadrul acestui program.

”Ecosistemul start-up-urilor inovatoare de tehnologie din România are un potenţial extraordinar şi este deseori neglijat, aşadar ne-am propus să îl susţinem investind în soluţii de viitor, în proiecte şi companii ce pot fi dezvoltate şi pe plan internaţional. Noi le ajutăm să crească punându-le la dispoziţie capitalul necesar, dar şi experienţa vastă a mentorilor din program”, afirmă Dan Mihăescu, Founding Partner GapMinder.

Membrii fondatori ai GapMinder sunt investitori activi în ecosistemul local de start-up-uri care au deţinut anterior poziţii de top management în companii multinaţionale de tehnologie. Totodată, sunt membri activi ai comunităţii antreprenoriale, având experienţă în programele naţionale sau internaţionale de accelerare.

Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare finanţate prin fonduri structurale şi de investiţii: JEREMIE 2007-2013, Iniţiativa pentru IMM şi instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional şi PNDR.

Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 (POC) susţine investiţii menite să răspundă nevoilor şi provocărilor legate de nivelul redus al competitivităţii economice, în special în ceea ce priveşte sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare şi inovare, alături de infrastructura subdezvoltată de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici