Un nou pod peste Tisa: Studiu de fezabilitate estimat la peste 800.000 euro

CNADNR aşteaptă până la finele lunii viitoare oferte pentru un contract cu o valoare estimată până la 830.000 euro, inclusiv TVA, care vizează revizuirea/actualizarea unui studiu de fezabilitate necesar construcţiei unui pod nou peste Tisa, spre Ucraina, în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei.

530 afișări
Imaginea articolului Un nou pod peste Tisa: Studiu de fezabilitate estimat la peste 800.000 euro

Un nou pod peste Tisa: Studiu de fezabilitate estimat la peste 800.000 euro (Imagine: Remus Badea/Arhiva Mediafax Foto)

Contractul, finanţat cu bani europeni şi de la buget, are o valoare estimată cuprinsă între 2,49 milioane lei şi 2,95 milioane lei (incluzând şi eventuale servicii similare achiziţionate ulterior), fără TVA şi va avea o durată de un an de la data atribuirii.

În prezent, localităţile Sighetu Marmaţiei şi Solotvino (Ucraina) sunt legate printr-un pod cu o singură bandă pe sens, construit la începutul anilor 2000 şi consolidat în perioada 2007-2008.

"Obiectivul general este îmbunătăţirea competitivităţii economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieţii interne cu scopul de a creea condiţiile pentru creşterea volumului investiţiilor, promovarea transportului durabil şi a coeziunii în reţeaua de drumuri europene. Pe lângă importanţa sa naţională, proiectul podului peste Tisa în zona Tepliţa din Sighetul Marmaţiei va deservi în condiţii bune traficul de tranzit internaţional, de mărfuri şi persoane de pe teritoriul României", se arată în caietul de sarcini al procedurii.

Serviciile vor fi contractate prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut, iar firmele interesate pot depune ofertele sau cererile de participare până la 31 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici