Un producător de baterii vrea să construiască în Europa o fabrică de 8 miliarde de dolari. Ţările selectate

Producătorul taiwanez de baterii ProLogium Technology a selectat patru ţări europene - Franţa, Germania, Polonia şi Marea Britanie - pentru o fabrică de baterii de litiu în stare solidă în valoare de 8 miliarde de dolari, a declarat luni firma de consultanţă Accuracy.

4205 afișări
Imaginea articolului Un producător de baterii vrea să construiască în Europa o fabrică de 8 miliarde de dolari. Ţările selectate

ProLogium a desemnat Accuracy să găsească o locaţie pentru uzina, care ar trebui să aibă o capacitate de 120 de gigawaţi oră pentru a alimenta vehiculele electrice şi să angajeze mii de persoane, a precizat firma de consultanţă, conform Reuters.

Fabrica va fi construită pe parcursul următorului deceniu. Firma de consultanţă nu a oferit un termen limită pentru decizia ProLogium cu privire la locaţia fabricii.

Bateriile cu stare solidă ar putea schimba regulile jocului pentru vehiculele electrice, deoarece ar trebui să fie capabile să stocheze mai multă energie, să se încarce mai repede şi să ofere o siguranţă mai mare decât bateriile litiu-ion lichide, contribuind la accelerarea renunţării la maşinile alimentate cu combustibili fosili.

Anul trecut, ProLogium a strâns 326 de milioane de dolari în ultima sa rundă de finanţare, care a inclus investiţii de la Primavera Capital Group, SoftBank China Venture Capital şi alţii.

ProLogium şi Mercedes-Benz dezvoltă împreună baterii cu semiconductori, iar producătorul german de automobile premium a investit în producătorul de baterii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici