Un semnal bun din construcţii? Materiile prime încep să se ieftinească

Un semnal bun din construcţii? Materiile prime încep să se ieftinească. Producătorii: Fierul dă tonul, este primul care se scumpeşte şi primul care se ieftineşte, iar după el se setează tendinţele, e un barometru.

16155 afișări
Imaginea articolului Un semnal bun din construcţii? Materiile prime încep să se ieftinească

Un semnal bun din construcţii? Materiile prime încep să se ieftinească

Industria construcţiilor înregistrează semnale pozitive, după ce, de apro­xi­mativ o lună, preţul fierului a început să scadă, iar producătorii de materiale se aşteaptă ca trendul să continue, fierul fiind cel care dă tonul pe această piaţă, arată o analiză ZF.

„Preţul fierului a scă­zut, ca urmare a cererii reduse de pe pieţele europene şi a stocurilor de oţel disponibile în depozitele combinatelor siderurgice din Europa în lunile mai şi iunie. În prezent, preţul oţelului este stabil şi probabil va rămâne aşa până la sfârşitul acestui an. Marile oţelării din Europa nu marşează pe scăderea preţurilor la produsele lor din oţel, ci mai degrabă limitează cantităţile, dovadă fiind oprirea câtorva furnale“, spune Mircea Pasenciuc, director general al subsidiarei din România a producătorului polonez de acoperişuri şi panouri termoizolante Impro.

Compania are în România două fabrici – la Timişoara şi la Cluj-Napoca – şi estima încă de la începutul acestui an o stabilizare a preţului oţelului.

Combinatele siderurgice aleg strategia limitării cantităţilor pe care le pun pe piaţă, în condiţiile în care se confruntă cu multiple probleme, precum costurile foarte ridicate ale minereului de fier şi ale cărbunilor, materiale care erau aduse, în mare parte, din Ucraina şi Rusia, dar şi cu costurile explozive cu energia electrică şi gazele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici