Un ziarist britanic către elitele lumii: Dacă voi chiar vreţi să faceţi lumea un loc al echităţii, trebuie să respingeţi capitalismul de cumetrie

Sir Richard Branson, fondatorul grupului britanic Virgin Group, o multinaţională care include peste 400 de companii, şi Mark Zuckerberg, co-fondator al reţelei de socializare Facebook, contribuie la creşterea eco­nomică, creează locuri de muncă, ajută la dezvoltarea economiilor sărace şi îmbunătăţesc standardele de viaţă şi de aceea averea lor enormă este o re­compensă binemeritată.

804 afișări
Imaginea articolului Un ziarist britanic către elitele lumii: Dacă voi chiar vreţi să faceţi lumea un loc al echităţii, trebuie să respingeţi capitalismul de cumetrie

Un ziarist britanic către elitele lumii: Dacă voi chiar vreţi să faceţi lumea un loc al echităţii, trebuie să respingeţi capitalismul de cumetrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este o adevărată tragedie că atât de mulţi dintre cei mari şi cei buni care se întâlnesc la Davos în această săptămână nu înţeleg cu adevărat diferenţa dintre adevărata piaţă liberă şi capitalismul de cumetrie, scrie Allister Heath, editor al publicaţiei britanice de business City AM, într-un editorial publicat de The Telegraph.

Dacă ar înţelege, ei n-ar spune toate aceste inepţii despre inegalitate, unul din subiectele principale ale ediţiei de anul acesta a Forumului Economic Mondial, scrie Heath.

Cei care sunt cu adevărat oameni de afaceri, cei care fac bani pe pieţe competitive şi deschise au tot dreptul la averile lor imense, dar cei care îmbrăţişează capitalismul de cumetrie, cei care sunt dependenţi de privilegiile acordate de stat nu merită sprijinul nostru.

Citeşte mai multe despre recomandările făcute elitelor lumii pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici