Unde sunt cei mai mulţi posesori de maşini electrice şi hibrid din România

Cei mai mulţi posesori de maşini electrice şi hibrid din România sunt în Sectorul 1 al Capitalei, spune primarul Clotilde Armand, care este de părere că problema acestor persoane este reprezentată de lipsa staţiilor de încărcare electrică.

2439 afișări
Imaginea articolului Unde sunt cei mai mulţi posesori de maşini electrice şi hibrid din România

Unde sunt cei mai mulţi posesori de maşini electrice şi hibrid din România

În Sectorul 1 există cei mai mulţi posesori de maşini electrice şi hibrid din ţară: 985 de proprietari de maşini electrice şi 6.200 de proprietari care utilizează modele hibrid (inclusiv plug in hybrid), a spus, joi, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit edilului, lipsa staţiilor de încărcare electrică descurajează foarte multe persoane care şi-ar dori să cumpere o maşină electrică.

„Respirăm cu toţii aerul din Bucureşti, trăim pe pielea noastră ceea ce înseamă poluarea aerului generat de traficul bucureştean. Iar noi ne-am gândit să schimbăm puţin paradigma şi să venim în ajutorul cetăţenilor. Pentru că dacă vrem să <scoatem fumul> toxic din oraş atunci trebuie să luăm toate măsurile bune care vor reduce poluarea”, a spus Armand.

Astfel, Clotilde Armand a transmis ceea ce Tudor Roşca, city managerul Sectorului 1, care este şi preşedintele Asociaţiei pentru Electromobilitate (AERO), a explicat într-un interviu pentru publicaţia Cavaleria.ro, modul în care va fi rezolvată problema staţiilor de încărcare electrică.

„Avem 3 scenarii: staţii cu putere mică, de 3,6 kW, care, într-un proiect care urmează să fie demarat în Sectorul 1, vor fi 700 la număr şi vor fi montate în parcări de reşedinţă; staţii cu putere medie, de 50 kW, pentru supermarketuri şi instituţii publice şi staţii cu putere mare, de 100-250 kW, pe autostrăzi, în localităţile de tranzit sau în zonele intens circulate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici