Unele trenuri rapid vor face sub trei ore pe ruta Bucureşti-Constanţa

CFR SA a finalizat lucrările de modernizare a liniei de cale ferată Bucureşti-Constanţa pe o distanţă de 48,4 kilometri, astfel că începând de vineri durata de călătorie cu patru trenuri de tip rapid va fi mai scurtă cu o oră faţă de anul trecut, respectiv de 2 ore şi 50 de minute.

1104 afișări
Imaginea articolului Unele trenuri rapid vor face sub trei ore pe ruta Bucureşti-Constanţa

Unele trenuri rapid vor face sub trei ore pe ruta Bucureşti-Constanţa (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Astfel, CFR SA a finalizat lucrările pe firul doi al secţiunilor Brăneşti - Fundulea (12,2 km), Fundulea - Săruleşti (11,6 km), Dor Mărunt - Dragoş Vodă (18,3 km) şi Perişoru - Jegălia (6,3 km).

"O dată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare pe cele patru secţiuni de cale ferată, durata călătoriei a patru trenuri Rapide (R 983, R 985 Bucureşti Nord - Constanţa şi R 982, R 984 Constanţa - Bucureşti Nord) va fi de aproximativ de 2 ore şi 50 de minute, începând din 17 iunie, cu o oră mai puţin, comparativ cu luna iunie a anului trecut", se arată îmtr-un comunicat al companiei.

În prezent, lucrările de modernizare continuă pe secţiunile Săruleşti-Lehliu-Dor Mărunt şi Dragoş Vodă-Ciulniţa-Perişoru, unde circulaţia trenurilor se va desfăşura doar pe un singur fir.

Pe relaţia Bucureşti-Constanţa circulă şapte trenuri tip rapid.

La finele lunii mai, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a vizitat şantierul de modernizare a liniei Bucureşti-Constanţa şi a fost nemulţumit de stadiul lucrărilor pe tronsonul Fundulea-Feteşti.

"Ruşine constructorilor! Atât vă spun şi în rest nu mai comentez. Este jenant ca să stea secretarul general (al Ministerului Transporturilor, Gheorghe Dobre, n.r.) să vadă unde se poate găsi piatră spartă şi apoi vine Astaldi şi îţi râde în nas că «nu avem piatră şi nu avem de unde să aducem». Este vraişte şi haos pe tronson", a spus ministrul.

Constructorul a afişat pe tabelul tehnic al lucrării ca termen de finalizare data de 30 septembrie, însă Boagiu i-a cerut ca termenul să fie 15 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici