Ungaria nu are nevoie de un nou acord cu FMI şi vizează doar discuţii obişnuite de evaluare

Ungaria nu are nevoie de un nou acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), iar discuţiile planificate pentru ultima parte a anului vor reprezenta o evaluare obişnuită, care se realizează în cazul tuturor statelor membre FMI, a anunţat, miercuri, ministerul Economiei de la Budapesta.

17 afișări
Imaginea articolului Ungaria nu are nevoie de un nou acord cu FMI şi vizează doar discuţii obişnuite de evaluare

Ungaria nu are nevoie de un nou acord cu FMI şi vizează doar discuţii obişnuite de evaluare (Imagine: Mediafax Foto)

Anterior, un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei a confirmat informaţiile apărute în presă că Ungaria este pregătită să reia în toamnă discuţiile cu FMI, întrerupte în iulie, fără a oferi alte detalii.

"Ungaria nu a accesat, începând din iulie 2009, noi fonduri din împrumutul disponibil de la FMI, Uniunea Europeană şi Banca Mondială. Statul este capabil să se finanţeze singur şi intenţionează să se bazeze pe pieţele financiare şi în perioada următoare", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, citat de Reuters.

Guvernul consideră că un nou împrumut de la FMI nu va fi necesar, a adăugat instituţia.

"Pe aceste baze, nu a fost şi nu va fi nevoie de un nou acord de împrumut, astfel că discuţiile planificate pentru toamna acestui an nu au ca scop semnarea unui nou acord stand-by", potrivit comunicatului.

Forintul s-a depreciat cu aproximativ 0,4% în raport cu euro după anunţul instituţiei.

Reprezentanţii FMI şi ai UE au suspendat în iulie discuţiile cu guvernul ungar condus de premierul Viktor Orban, referitoare la evaluarea programului de finanţare de 20 de miliarde de euro, după ce nu au reuşit să ajungă la un acord privind ţintele bugetare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici