Ungaria obţine din partea Chinei o linie de credit de 1 miliard de euro pentru investiţii

Ungaria şi China au încheiat şapte acorduri de cooperare economică, între care utilizarea unei linii de credit de 1 miliard de euro de la banca chineză de dezvoltare, pentru proiecte de investiţii ale statului ungar.

328 afișări
Imaginea articolului Ungaria obţine din partea Chinei o linie de credit de 1 miliard de euro pentru investiţii

Ungaria obţine din partea Chinei o linie de credit de 1 miliard de euro pentru investiţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acordurile au avut loc după o întâlnire a premierului Viktor Orban cu vicepremierul chinez Li Keqiang, aflat în vizită la Budapesta, a anunţat marţi guvernul ungar.

"Între acordurile convenite se numără o linie de credit de 1 miliard de euro de la banca chineză de dezvoltare, un viitor centru de logistică al companiei Huawei în Ungaria, precum şi construcţia unei linii de tren de mare viteză între Budapesta şi aeroportul internaţional Ferenc Liszt", potrivit site-ului Guvernului.

Linia de credit de 1 miliard de euro, destinată unor proiecte de dezvoltare în Ungaria, fusese anunţată în urmă cu un an, fără ca ulterior să mai aibă loc acţiuni concrete.

Compania chieză de telecomunicaţii Huawei va investi circa 10 milioane de euro pentru un nou centru regional în Ungaria.

Acordul referitor la trenul de mare viteză a fost semnat de reprezentanţii companiei feroviare ungare MAV şi omologii lor chinezi.

Li a sosit luni în Ungaria pentru o vizită de două zile, urmând să plece la Bruxelles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici