UniCredit concediază câteva mii de angajaţi din Italia

Banca italiană UniCredit a ajuns la un acord cu sindicatele pentru disponibilizarea câtorva mii de angajaţi din Italia, punând capăt unor dispute îndelungate privind eficientizarea operaţiunilor grupului de pe piaţa autohtonă, transmite Reuters.

56 afișări
Imaginea articolului UniCredit concediază câteva mii de angajaţi din Italia

UniCredit concediază câteva mii de angajaţi din Italia (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Conform înţelegerii semnate cu sindicatele, 3.000 de angajaţi ai UniCredit Italia vor primi acces la o schemă de pensionare anticipată, pe lângă disponibilizarea deja planificată a altor 1.700 de persoane, care vor părăsi banca în perioada 2014-2015.

Acordul vine la mai puţin de trei săptămâni de la numirea lui Federico Ghizzoni în funcţia de director general, în locul lui Alessandro Profumo, care a demisionat în septembrie după o dispută cu acţionarii.

Profumo, care a transformat UniCredit într-un jucător de talie europeană printr-o serie de achiziţii, planificase concedierile în cadrul unui plan de eficientizare a operaţiunilor din Italia, dar nu a reuşit să le pună în aplicare.

UniCredit ave 161.857 angajaţi la sfârşitul lunii iunie, dintre care o treime în Italia.

Banca a tăiat deja 6.150 de locuri de muncă şi a închis circa 400 de sucursale din iunie 2009 până la jumătatea acestui an, în cadrul unui plan de consolidare a şapte bănci regionale italiene în grup.

Grupul UniCredit este prezent şi în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici