Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă a fost oprită din cauza unei defecţiuni

Unitatea 2 a centralei nuclearelectrice de la Cernavodă a fost oprită duminică dimineaţă, în mod controlat, din cauza detectării unei scăpări de agent primar în interiorul cladirii de protecţie a reactorului.

22 afișări
Imaginea articolului Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă a fost oprită din cauza unei defecţiuni

Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă a fost oprită din cauza unei defecţiuni (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Decizia de oprire a unităţii a fost determinată de detectarea unei scăpări de agent primar în interiorul clădirii de protecţie a reactorului. Nu s-au înregistrat probleme legate de protecţia personalului, echipamentelor şi a mediului, toate sistemele de securitate funcţionând conform proiectului", informează Nuclearelectrica, societatea care operează centrala.

Repornirea unităţii şi sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional va avea loc după determinarea cauzelor, remedierea lor şi efectuarea testelor în conformitate cu procedurile centralei.

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două grupuri nucleare, care asigură aproximativ 18% din consumul naţional de energie electrică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici