Uniunea Europeană rămâne principalul partener comercial al României

Schimburile comerciale ale României se bazează în proporţie de 76% pe relaţia cu statele Uniunii Europene, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

398 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană rămâne principalul partener comercial al României

Uniunea Europeană rămâne principalul partener comercial al României

Valoarea schimburilor intracomunitare de bunuri (Intra-UE28) în trimestrul I 2017 a fost de 11761,4 milioane de euro la expedieri şi de 13507,1 milioane de euro la introduceri, reprezentând 76,1% din total exporturi şi 76,0% din total importuri, se arată în comunicatul INS.

Valoarea schimburilor extracomunitare de bunuri (Extra-UE28) în trimestrul I 2017 a fost de 3699,1 milioane de euro la exporturi şi de 4270,9 milioane de euro la importuri, reprezentând 23,9% din total exporturi şi 24,0% din total importuri.

În trimestrul I 2017, ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (47,8% la export şi 36,9% la import) şi alte produse manufacturate (33,8% la export şi respectiv 30,5% la import).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici