Universitatea Bucureşti cumpără o nouă clădire. Tranzacţia se ridică la peste 6 milioane de euro

Universitatea din Bucureşti anunţă că plăteşte 6,45 milioane de euro pentru a cumpără imobilul din strada Pitar Moş nr. 7-13, în care se află Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine.

2089 afișări
Imaginea articolului Universitatea Bucureşti cumpără o nouă clădire. Tranzacţia se ridică la peste 6 milioane de euro

Universitatea Bucureşti cumpără o nouă clădire. Tranzacţia se ridică la peste 6 milioane de euro

Contractul a fost semnat în această săptămână de Congregatio Jesu, fosta proprietară a clădirii, şi de reprezentanţii Universităţii Bucureşti. Preţul tranzacţiei a fost de 6,45 milioane de euro.

Clădirea a fost construită în urmă cu aproape 160 de ani şi, în ultimele şase decenii, a fost administrată de Universitatea din Bucureşti.

După revoluţie, instanţa a decis retrocedarea clădirii şi, în această săptămână, a fost cumpărată de Universitatea Bucureşti.

Prin suprafaţă şi volum, este a patra dintre cele peste 30 de imobile din patrimoniul Universităţii, după Palatul Universităţii din Bucureşti, clădirea din Complexul Panduri a fostului Azil Elena Doamna şi Palatul Facultăţii de Drept.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici