UNTRR cere Guvernului să solicite Germaniei introducerea unui moratoriu privind salariul minim

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere Guvernului să solicite autorităţilor germane introducerea unui moratoriu pentru transportatorii români privind aplicarea legii salariului minim din Germania.

284 afișări
Imaginea articolului UNTRR cere Guvernului să solicite Germaniei introducerea unui moratoriu privind salariul minim

UNTRR cere Guvernului să solicite Germaniei introducerea unui moratoriu privind salariul minim (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Germania a introdus, de la 1 ianuarie, salariul minim, în valoare brută de 8,5 euro pe oră, aplicat şi în cazul şoferilor profesionişti străni care efectuează operaţiuni de transport internaţional de marfă şi persoane către şi din Germania, cabotaj sau tranzit pe teritoriul ţării.

Pentru fiecare oră lucrată de un şofer român pe teritoriul german se va aplica salariul minim din Germania, şi nu cel din România, iar amenda pentru nerespectarea acestei prevederi poate ajunge până la 500.000 euro.

În prezent, serviciile Comisiei Europene (CE) au lansat o investigaţie detaliatã cu privire la noua lege germanã şi sunt în curs de iniţiere, foarte curând, a procedurii de pre-infringement, menţionează UNTRR.

CE a solicitat autorităţilor germane clarificări în legătură cu obiectivele, temeiul juridic şi mecanismele de punere în aplicare a acestor dispoziţii naţionale în transportul internaţional.

"Având în vedere însă că procedura de pre-infrigement a Comisiei Europene este de durată, iar legea salariului minim din Germania este deja în vigoare de la data de 01.01.2015, solicitãm Guvernului României să se alăture demersurilor celorlalte guverne europene şi să solicite Guvernului Germaniei sã introducã un moratoriu pentru transportatorii români privind aplicarea legii salariului minim din Germania, având în vedere că aceştia reprezintă companii care nu sunt stabilite în Germania", se arată într-un comunicat transmis de UNTRR.

Uniunea Naţionalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) are peste 13.000 membri - operatori care efectueazã transporturi interne şi internaţionale de marfã şi persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici