Unul dintre cei mai bogaţi oameni din SUA spune că este dispus să investească în Marea Britanie/ Mişcarea ar avea un impact politic major

Miliardarul Warren Buffett a declarat că este dispus să investească în Marea Britanie, dar aceasta ar fi o greşeală, ţinând cont că istoricul investiţiilor sale în Regatul Unit nu au avut prea mult succes, comentează CNN.

2051 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cei mai bogaţi oameni din SUA spune că este dispus să investească în Marea Britanie/ Mişcarea ar avea un impact politic major

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din SUA spune că este dispus să investească în Marea Britanie/ Mişcarea ar avea un impact politic major

Investiţia în lanţul de supermarketuri Tesco este considerată de către CEO-ul Berkshire Hathaway „o greşeală”, în urma căreia a pierdut, în 2015, 444 miilioane de dolari. Buffett s-a confruntat cu un alt eşec, în 2017, când compania Kraft Heinz a fost nevoită să îşi retragă oferta de preluare a Unilever.

Recent, Buffett a dezvăluit că Berkshire Hathaway are 112 miliarde de dolari la dispoziţie şi este pregătită să facă „o achiziţie de dimensiuni uriaşe”.

„Când dispui de 100 de miliarde de dolari în numerar, ai libertate de decizie”, a spus Stephen Biggar, analist în cadrul Argus Research. „Este doar o chestiune de găsire a oportunităţilor potrivite.”

Într-un interviu recent acordat publicaţiei Financial Times, Buffett a declarat că este „gata să investească în Marea Britanie”.

„Suntem dispuşi să investim acolo unde avem încredere în sistem”, a spus acesta. „Nu vom înţelege niciodată altă cultură, legi fiscale sau obiceiuri, precum o facem în cazul Statelor Unite, dar ne putem apropia de acel nivel de înţelegere, în Marea Britanie.”

De-a lungul timpului, Warren Buffett a investit predominant în Statele Unite.

Compania Berkshire, cu sediul în Nebraska, a realizat investiţii în companii străine, printre care şi firma indiană Paytm. Însă cele mai mari acţiuni le deţine în cadrul Apple, Bank of America, Wells Fargo, Coca Cola şi American Express.

Chiar şi acum, Regatul Unit nu este singura opţiune a investitorului. Există speculaţii potrivit cărora Buffett ar lua în considerare achiziţionarea unei companii aeriene, având în vedere faptul că Berkshire Hathaway deţine deja acţiuni la Southwest, American, Delta şi United.

Dacă Buffett ar alege totuşi să investească în Marea Britanie, mişcarea ar fi considerată un puternic vot de încredere, având în vedere riscurile presupuse de Brexit. Reputaţia Marii Britanii drept un mediu stabil pentru investitori a fost subminată de trei ani de incertitudine cu privire la ieşirea sa din Uniunea Europeană. Ultimul termen de ieşire este 31 octombrie.

În ultimul an, indicele FTSE 100 din Londra a scăzut cu 1,7%, în timp ce S&P 500 a crescut cu aproape 12%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici