Upetrom renunţă la intenţia de a produce piese pentru eoliene şi revine pe zona de utilaj petrolier

Omul de afaceri Gabriel Comănescu renunţă la intenţia de a produce echipamente pentru parcuri eoliene la Upetrom 1 Mai Ploieşti şi revine pe zona de fabricare a utilajelor petroliere.

371 afișări
Imaginea articolului Upetrom renunţă la intenţia de a produce piese pentru eoliene şi revine pe zona de utilaj petrolier

Upetrom renunţă la intenţia de a produce piese pentru eoliene şi revine pe zona de utilaj petrolier (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am vrut să facem echipamente pentru eoliene, dar am renunţat şi am revenit la producţia de utilaje petroliere pentru că avem un contract cu Petrom", a afirmat Comănescu.

Compania Upetrom 1 Mai, parte a grupului Upetrom, a anunţat în 2012 că, din cauza crizei economice, comenzile de utilaje petroliere au scăzut, astfel că se va reorienta către producţia de echipamente pentru industria energiei regenerabile.

Grupul Upetrom, deţinut de Comănescu, are aproximativ 2.100 de salariaţi şi înglobează mai multe firme, cea mai mare fiind Grup Servicii Petroliere.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, Upetrom 1 Mai a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 61,1 milioane de lei (13,7 milioane de euro), în creştere cu 2,8% faţă de nivelul de 59,4 milioane de lei înregistrat în 2011.

În acelaşi timp, pierderile companiei au crescut cu 53,6%, de la 17,7 milioane de lei la 27,2 milioane de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici