UPS, cea mai mare companie de curierat din lume, vrea să investească un miliard de euro în Europa

United Parcel Service (UPS), cea mai mare companie de curierat din lume, vrea să investească un miliard euro în Europa, pentru a-şi extinde reţeaua, în condiţiile în care unul dintre principalii competitori, FedEx, a anunţat săptămâna trecută că va prelua firma olandeză TNT pentru 4,4 miliarde euro.

1488 afișări
Imaginea articolului UPS, cea mai mare companie de curierat din lume, vrea să investească un miliard de euro în Europa

UPS, cea mai mare companie de curierat din lume, vrea să investească un miliard de euro în Europa

"Ne vom extinde puternic reţeaua în Germania şi în restul Europei", a declarat Frank Sportolari, directorul UPS Germania, pentru publicaţia Wirtschaftswoche, relatează Reuters.

Sportolari a precizat că numărul de centre de colectare va creşte la nivelul întregii Europe în urma investiţiilor.

Compania americană de curierat FedEx a anunţat săptămâna trecută că va prelua concurentul olandez TNT Express pentru aproximativ 4,4 miliarde de euro, pentru a-şi extinde operaţiunile din Europa şi pentru a creşte competiţia cu UPS şi Deutsche Post.

În 2013, UPS a intenţionat să cumpere TNT Express, însă a renunţat la oferta de 5,2 miliarde de euro după ce Comisia Europeană s-a opus tranzacţiei.

Sportolari s-a referit, de altfel, şi la acest moment în interviul acordat publicaţiei germane, afirmând că UPS "a pierdut timp" după ratarea preluării TNT în ceea ce priveşte extinderea pe pieţele europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici