Valabilitatea contractului de privatizare a Automobile Craiova ar putea fi prelungită din nou

Valabilitatea contractului de privatizare a Automobile Craiova, care expiră la 14 martie, ar putea fi prelungită din nou, cu până la 30 de zile, pentru a permite finalizarea tranzacţiei, anticipată pentru finele lunii martie, au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, surse apropiate negocierilor.

25 afișări
Imaginea articolului Valabilitatea contractului de privatizare a Automobile Craiova ar putea fi prelungită din nou

Valabilitatea contractului de privatizare a Automobile Craiova ar putea fi prelungită din nou

"Săptămâna viitoare, membrii comisiei de privatizare vor discuta cu reprezentanţii Ford despre prelungirea valabilităţii ofertei de vânzare a pachetului de 72,4% din acţiunile Automobile Craiova. Termenul ar putea fi de 15, 20 sau cel mult 30 de zile, în funcţie de ultimele condiţii care trebuie îndeplinite", au spus sursele.

Până la finalizarea tranzacţiei, acţionarii companiilor Automobile Craiova, Daewoo Automobile România şi Mecatim Timişoara trebuie să aprobe ultimele aspecte legate de privatizare, potrivit surselor.

"Estimăm ca finalizarea tranzacţiei să aibă loc până la 31 martie" au adăugat sursele citate.

Acţionarii Automobile Craiova vor dezbate, vineri, mandatarea directorul general al companiei, Lucian Luţaru, să aprobe, în AGA societăţii Daewoo Automobile România, anularea titlurilor proprii dobândite în 2006 de uzină de la Craiova şi reducerea capitalului social.

Totodată, pe ordinea de zi mai figurează mandatarea reprezentantului Automobile să împuternicească administratorii Daewoo Automobile România să întreprindă toate măsurile necesare pentru stabilirea excesului de lichiditate netă a uzinei.

Conform contractului de privatizare al Automobile Craiova, administratorii Daewoo Automobile România vor estima lichiditatea netă a firmei. Suma va trebui estimată în euro şi se referă la fondurile deţinute sub fomă de numerar, cecuri, sume depuse la bănci şi capitalul de lucru.

Pachetul de acţiuni de 51% din capitalul social al Daewoo Automobile a fost răscumpărat de la compania coreeană Daewoo Motor, printr-o tranzacţie de 60 milioane de dolari. Firma are un capital social de 53,6 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici