Vâlcov: În cadrul EximBank va fi o bancă de dezvoltare care va împrumuta primării şi agenţi economici

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a anunţat, luni, că se lucrează la un proiect prin care, în cadrul EximBank, să se creeze o bancă de dezvoltare care să acorde împrumuturi primăriilor, dar şi agenţilor economici.

389 afișări
Imaginea articolului Vâlcov: În cadrul EximBank va fi o bancă de dezvoltare care va împrumuta primării şi agenţi economici

Vâlcov: În cadrul EximBank va fi o bancă de dezvoltare care va împrumuta primării şi agenţi economici (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

”Tot anul acesta (în 2015, n.r.), la nivelul ministerului de Finanţe, se lucrează astfel încât în cadrul EximBank să creăm o bancă de dezvoltare care să vă permită atât dumneavoastră, dar şi agenţilor economici, să luaţi împrumuturi garantate în mare parte de stat pentru a dezvolta localităţile, respectiv pentru a dezvolta companiile private”, le-a spus ministrul Vâlcov primarilor de comune din România.

Ministrul de Finanţe a făcut anunţul la cea de-a XVIII-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România, în cadrul căreia a susţinut un discurs şi Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici