Vâlcov: Vreau să reduc TVA cu câte procente ne vor permite cheltuielile nerealizate şi excedentul

Ministrul propus al Finanţelor, Darius Vâlcov, a afirmat că vizează reducerea TVA în funcţie de excendetul bugetar obţinut sau cheltuielile nerealizate, sumele suplimentare de la aceste capitole fiind constituite într-un buffer utilizat pentru tăierea TVA cu câte procente permit fondurile.

347 afișări
Imaginea articolului Vâlcov: Vreau să reduc TVA cu câte procente ne vor permite cheltuielile nerealizate şi excedentul

Vâlcov: Vreau să reduc TVA cu câte procente ne vor permite cheltuielile nerealizate şi excedentul (Imagine: Andeea Alexandru/Mediafax Foto)

"În următorii doi ani, dacă mandatul va fi unul întreg, sper să nu creştem niciun fel de taxe şi impozite, cred în relaxare fiscală. La rectificarea bugetară, dacă va avea loc la jumătatea anului viitor, excedentul bugetar, dacă va exista, nu-l vom împărţi către ordonatorii de credite, ci vom construi un buffer (fond de rezervă - n.r.) echivalent cu excedentul, pentru a-l redirecţiona spre relaxare fiscală. La fel şi cu cheltuielile care nu vor fi realizate pe primul semestru, nu le vom da ordonatorilor de credite în semestrul al doilea, pentru că e greu de crezut că vor putea cheltui dublu, iar suma în plus care rezultă o vom îndrepta spre măsuri de relaxare fiscală", a declarat luni Vâlcov la audierea sa în Comisia de Buget Finanţe Bănci din cadrul Camerei Deputaţilor.

El a arătat că măsurile de relaxare fiscală vor viza în special reducerea TVA, cu câte puncte proncetuale va permite suma suplimentară.

"Dacă din suma neconsumată strângem echivalentul unui miliard, putem reduce cu un punct procentual. Dacă vom strânge două miliarde excedent bugetar, ne vom permite să reducem TVA cu 2 puncte procentuale şi aşa mai departe", a spus Vâlcov.

În ceea ce priveşte accizele, el apreciază că nivelul acestora trebuie discutat pentru fiecare categorie de produse, menţionând că este necesară o politică fiscal-bugetară, nu una bugetar-fiscală.

Săptămâna trecută, Vâlcov a declarat că singura divergenţă pe care Executivul a avut-o cu FMI s-a referit la nivelul veniturilor de anul viitor, el susţinând că, dacă după primul trimestru vor fi încasări suplimentare de 2 miliarde lei, TVA poate fi redus cu 2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici