Valoarea creditelor restante a crescut în august cu 6,9%

Valoarea creditelor restante a crescut în luna august cu 6,9%, la 14,36 miliarde de lei, nivelul acestora reprezentând 6,86% din totalul împrumuturilor aflate în derulare, potrivit datelor publicate vineri de BNR.

20 afișări
Imaginea articolului Valoarea creditelor restante a crescut în august cu 6,9%

Valoarea creditelor restante a crescut în august cu 6,9% (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Împrumuturile în valută cu întârzieri la plată, exprimate în lei, însumau la finele lunii în august 7,29 miliarde de lei, în creştere cu 8,9% faţă de iulie, în contextul în care leul s-a depreciat în raport cu moneda unică.

Creditele restante în valută reprezentau 5,57% din totalul împrumuturilor acordate în monedă străină, mult peste nivelul de la finele anului trecut, de 3,04%. În iulie, ponderea creditelor restante în total credite în valută a fost de 5,18%.

La finele lunii august, BNR afişa un curs oficial de 4,2597 lei/euro, în creştere cu 0,3% faţă de paritatea de la sfârşitul lui iulie, de 4,2471 lei/euro.

Creditele restante în lei au continuat să urce şi ele în luna august, cu 4,7%, la 7,07 miliarde de lei, după ce în iulie au crescut cu 4,6% faţă de iunie, la 6,75 miliarde lei.

Valoarea împrumuturilor în lei cu întâzieri la plată reprezintă 9% din totalul creditelor acordate în monedă naţională, ponderea urcând de la 8,57% în luna iulie.

Suma creditelor aflate în derulare la finele lunii august s-a ridicat la 209,12 miliarde de lei, uşor mai sus comparativ cu nivelul de la sfârşitul lunii precedente, de 207,94 miliarde de lei.

La finele anului trecut, ponderea restanţelor în total credite în lei se ridica la 5,6%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici