Valoarea de piaţă a Samsung a scăzut într-o lună mai mult decât toată capitalizarea Sony

Valoarea de piaţă a Samsung Electronics a scăzut în luna iunie cu 25,3 miliarde de dolari, sumă care depăşeşte capitalizarea concurentului japonez Sony, după ce modelul de top Galaxy S4 a dezamăgit, cu vânzări sub estimările investitorilor.

370 afișări
Imaginea articolului Valoarea de piaţă a Samsung a scăzut într-o lună mai mult decât toată capitalizarea Sony

Valoarea de piaţă a Samsung a scăzut într-o lună mai mult decât toată capitalizarea Sony (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunile Samsung au scăzut cu 9,7% din 26 aprilie, data lansării noului vârf de gamă, în timp ce analiştii băncilor JPMorgan Chase şi Morgan Stanley şi-au redus estimările privind vânzările şi profitul companiei, transmite Bloomberg.

În luna iunie, 15 analişti şi-au modificat în sens negativ prognozele privind profitul net al Samsung pentru trimestrul al doilea.

Acţiunile Samsung au înregistrat în luna iunie o scădere de 12,7%, cea mai abruptă din ultimul an. La cotaţia bursieră actuală, capitalizarea Samsung este de aproximativ 192 miliarde de dolari.

Producătorii de smartphone-uri premium sunt afectaţi de scăderea cererii, deoarece consumatorii percep o stagnare a inovaţiei în industrie.

"Consumatorii nu găsesc niciun motiv bun pentru a cumpăra S4, din moment ce nu prezintă diferenţe semnificative faţă de predecesorul său. Companiile chineze au devenit un rival mai de temut pentru Samsung decât orice alt concurent", comentează un analist sud-coreean.

Samsung a anunţat pe 23 mai că a vândut 10 milioane de unităţi Galaxy S4 la o lună de la lansare, modelul atingând acest prag de aproximativ două ori mai repede decât predecesorul său. Două săptămâni mai târziu, JPMorgan şi Morgan Stanley şi-au redus estimările privind vânzările Samsung în acest an, pe baza evoluţiilor observate în reţeaua de furnizori ai companiei.

Sony are în prezent o capitalizare de piaţă de aproximativ 21,7 miliarde de dolari, însă cotaţia bursieră a companiei a crescut de peste două ori în acest an, pe fondul deprecierii yenului şi trecerii pe profit pentru prima dată în ultimii cinci ani.

Producătorii chinezi Huawei şi ZTE mizează pe smartphone-uri mai ieftine, cu performanţe apropiate modelelor concurente, ameninţând Samsung pe segmentele de preţ low cost şi intermediar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici