Valoarea pieţei de criptomonede a ajuns la 1.000 de miliarde de dolari

  • Ethereum a urcat, vineri, cu 11% şi a ajuns la un preţ de peste 1.700 dolari
  • Până în prezent, Ethereum a crescut cu 129%
  • Bitcoin s-a apreciat cu 29% de la începutul anului 2021
  • 7 ianuarie 2021: Valoarea pieţei cripto a depăşit valoarea de 1.000 mld. dolari
526 afișări
Imaginea articolului Valoarea pieţei de criptomonede a ajuns la 1.000 de miliarde de dolari

Marius Mora investeşte în active digitale şi este CEO-ul exchange-ului de criptomonede LDV. Spune că investitorii instituţionali au modificat piaţa cryptomonedelor la finalul anului 2020.

Marius Mora, CEP LDV Bank: Este o valoare digitală, virtual chiar sună a ceva care nu există. Inclusiv în România, în acest moment, avem legislaţie pentru persoanele fizice şi se discută destul de avansat şi de o legislaţie pentru persoanele juridice şi în multe ţări din lume devin reglementate cryptomonedele. În acest moment, noi spunem tuturor că domeniul este de un risc mare, însă oamenii investesc tocmai din acest considerent. Cu nişte sume mici de bani, se poate câştiga mult mai mult. Vorbind strict între Bitcoin şi Ethereum, ţine foarte mult de studiul fiecăreia. Evoluţia ambelor poate fi extrem de pozitivă. Există un entuziasm foarte mare în piaţă. În 2017 nu a fost la acest nivel. Avem investitorii instituţionali care au modificat piaţa. Piaţa nu mai este una de retail, fondurile de investiţii intră cu sume foarte mari. Evoluţia poate fi una cum nici nu ne putem imagina în acest moment. Ethereum a apărut în 2014 şi cumva, dacă la început a părut doar o copie după Bitcoin, cele două mari proiecte merg în două direcţii diferite din punctul meu de vedere.

EVOLUŢIE BITCOIN

  • Bitcoin, 2021: +29%
  • Bitcoin, 2020: 160%
  • Începutul lui 2020: Bitcoin, 8.000 dolari/unitate
  • 16 decembrie 2020: Bitcoin depăşise pragul 20.000 de dolari/unitate
  • 3 ianuarie 2021: Bitcoin, record de 34.000 de dolari/unitate
  • 7 ianuarie 2021: Bitcoin, nou record de 38.000 dolari/unitate
  • 8 ianuarie 2021: Bitcoin urcă la aproape 42.000 dolari/unitate

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici