Vânzările Coca-Cola în România au crescut anul trecut cu 11%, după doi ani de scădere

Volumul vânzărilor Coca-Cola în România a crescut anul trecut cu 11%, la 153,9 milioane de navete, iar îmbuteliatorul de băuturi răcoritoare a recuperat astfel o parte din declinul înregistrat în precedenţii doi ani, de 9% în 2013 şi 6% în 2014.

Vânzările Coca-Cola în România au crescut anul trecut cu 11%, după doi ani de scădere

Anterior celor doi ani de scădere, volumul vânzărilor Coca-Cola în România s-a situat în 2012 la 162,7 milioane de navete, după un avans de 2% raportat la 2011. În 2013, volumul a coborât la 148,5 milioane de navete, iar în 2014 la 139,2 milioane de navete.

Unitatea de măsură luată în considerare de Coca-Cola, naveta, reprezintă 24 de doze de băutură răcoritoare sau 5,678 de litri.

"Volumul din România a crescut cu 11%, cu rezultate bune la toate categoriile (de produse, n.r.). Această creştere urmează unui declin de 6% în anul anterior. Evoluţia pe segmentul băuturilor carbogazoase a fost alimentată de mărcile Coca-Cola şi Fanta, susţinute de noul ambalaj 1,25 litri destinat magazinelor. Segmentul apă al companiei a crescut cu 7% (...)", se arată într-un raport al grupului Coca-Cola HBC.

La nivel de grup, volumul vânzărilor a crescut cu 3%, la 2,055 miliarde de navete. Profitul net a consemnat un declin de 5%, la 280 milioane de euro, în contextul în care veniturile nete din vânzări au fost mai mici cu 2,5%, la 6,35 miliarde euro, ca urmare a unui impact negativ de aproximativ 5% al cursului de schimb.

Coca-Cola HBC este unul dintre cei mai importanţi îmbuteliatori ai grupului american Coca-Cola după volumul vânzărilor. Compania are afaceri în 28 de ţări din Europa, Asia şi Africa, deservind o populaţie de aproximativ 590 milioane de persoane.

În România, Coca-Cola HBC deţine trei fabrici, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei, precum şi o reţea de 14 centre de distribuţie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
COCA-COLA ,
ROMÂNIA ,
COMENTARII
  • Ștefan 20 feb 2016

    Înseamnă că numărul celor care vor să se otrăvească a crescut și el. Coca cola este o dinamită pentru ficat.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
„În 20 de ani nu vom mai fi români”. TEORIA IREALĂ care adânceşte cele mai negre temeri ale românilor