Vânzările de carburanţi către populaţie ar putea scădea în acest an cu 10%

Vânzările de carburanţi auto către populaţie ar putea scădea în acest an cu 10%, iar evoluţia din 2011 este greu de anticipat, depinzând în mare măsură de deciziile Guvernului, atât cele adoptate deja cât şi cele viitoare, a declarat directorul general executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

18 afișări
Imaginea articolului Vânzările de carburanţi către populaţie ar putea scădea în acest an cu 10%

Vânzările de carburanţi către populaţie ar putea scădea în acest an cu 10% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ca să dau un pronostic când în anul 2011 se va reveni şi cam care ar putea să fie evoluţia, aş vrea să citesc şi eu aprecierile FMI asupra analizei pe care au făcut-o la veniturile şi cheltuielile bugetare, asupra programului şi măsurilor pe care le propune Guvernul şi apoi poate putem să ne formulăm o părere mai fundamentată", a afirmat Gheorghe.

Ea a mai spus că este nevoie de mai multă predictibilitate şi stabilitate.

Compania OMV Petrom este controlată de grupul OMV, care deţine 51,01% din acţiuni, în timp ce statul român are, prin Ministerul Economiei, 20,64% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte Fondul Proprietatea, cu o participaţie de 20,11%, restul titlurilor fiind listate la bursă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici