Vânzările de iPhone-uri ale Apple au urcat de peste două ori în trimestrul doi, la 40,28 mld. dolari

Veniturile Apple din vânzările de iPhone-uri au crescut de peste două ori în trimestrul al doilea fiscal, la 40,28 miliarde de dolari, depăşind aşteptările analiştilor, de 36,76 miliarde de dolari, dar încasările aduse de iPad au scăzut de la 7,61 miliarde dolari la 5,43 miliarde dolari.

106 afișări
Imaginea articolului Vânzările de iPhone-uri ale Apple au urcat de peste două ori în trimestrul doi, la 40,28 mld. dolari

Vânzările de iPhone-uri ale Apple au urcat de peste două ori în trimestrul doi, la 40,28 mld. dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vânzările de computere Mac au urcat uşor, de la 5,52 miliarde de dolari la 5,62 miliarde de dolari, relatează MarketWatch.

Profitul net al Apple în trimestrul încheiat în luna martie a avansat cu 33%, la 13,6 miliarde de dolari, în timp ce veniturile grupului au urcat cu 27%, la 58 de miliarde de dolari.

Analiştii anticipau vânzări de 56 de miliarde de dolari.

Cererea mare pentru dispozitivele iPhone 6 şi 6 Plus ar putea face ca Apple să obţină în acest an un profit record, cel mai mare după 2012, compania anticipând că vânzările ar putea depăşi estimările analiştilor.

Vânzările de aparate iPhone au urcat cu 40% în trimestrul al doilea, la 61,2 milioane de unităţi, în timp ce analiştii anticipau un nivel de 58,1 milioane de unităţi.

Vânzările de iPhone-uri în China au fost mai mari decât cele din Statele Unite, pentru prima oară, susţinute de sărbătoarea Noului An Chinezesc, potrivit Apple.

Veniturile totale ale Apple în China au crescut cu 71%, la 16,8 miliarde de dolari.

"Progresele realizate în China au fost remarcabile şi continuăm să facem investiţii incredibile pe această piaţă. Creşterea din China este semnificativ mai mare decât în cea mai mare parte a lumii", a declarat directorul Financiar Luca Maestri.

Apple anticipează că în trimestrul al treilea veniturile vor creşte de la 37,4 miliarde de dolari în urmă cu un an la 46-48 miliarde de dolari.

Acţiunile Apple au atins noi recorduri în acest an, susţinute de interesul pentru noi produse, între care Apple Watch. Capitalizarea de piaţă a Apple a urcat la peste 772 de miliarde de dolari, cea mai mare din lume.

"Reacţia clienţilor faţă de Apple Watch a fost extraordinară", a spus Maestri, adăugând că Apple lucrează să echilibreze cererea şi oferta până la sfârşitul trimestrului al doilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici